(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
RYCHLÁ ŠŤÁVA Z KVĚTŮ ČERNÉHO BEZU
Potřebné ingredience
20-30květů černého bezu 2 lžičky kyseliny citronové 1,5-2 kg cukru krystal či krupice 2 litry převařené studené vody skleničky na zavařování,či od vína a špunty korkové..i od kečupů jdou šroubovací skleničky
Postup přípravy
Do převařené vychladlé vody dáme 20-30květů a necháme na24hodin stát.
Po24 hodinách přecedíme přes látku a přidíme 2 lžičky kyseliny citronové,nebo šťávu z citronu a nasypeme 1,5-2kg cukru a vaříme.Plníme do sklenic.Jelikož u nás se víno..nepije,tak používám sleničky od kečupů,nebo 0,7 l klenice které otočím dnem vzhůru.jako když zaváříte a šťáva vydržela jednou i 5let,-jedna sklenice se zapomněla vzadu (o:
Přejeme dobrou chuť.Je to super šťáva při chřipkách a nachlazení..
Jinak my dáváme místo klasického cukru na2 litry vody 1kg třtinového cukru.
Dříve jsem dělala s bílým..
Po24 hodinách přecedíme přes látku a přidíme 2 lžičky kyseliny citronové,nebo šťávu z citronu a nasypeme 1,5-2kg cukru a vaříme.Plníme do sklenic.Jelikož u nás se víno..nepije,tak používám sleničky od kečupů,nebo 0,7 l klenice které otočím dnem vzhůru.jako když zaváříte a šťáva vydržela jednou i 5let,-jedna sklenice se zapomněla vzadu (o:
Přejeme dobrou chuť.Je to super šťáva při chřipkách a nachlazení..
Jinak my dáváme místo klasického cukru na2 litry vody 1kg třtinového cukru.
Dříve jsem dělala s bílým..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hannnah
(upraveno)
1. 6. 2014, 0:36
výborná

nahlásit
jazina
(upraveno)
28. 5. 2014, 17:07
Také jí dělám a nevařím ji, jen zahřeju, aby se rozpustil cukr. Ještě nikdy se mi nezkazila. A je opravdu výborná





nahlásit

JIRUŠ
(upraveno)
27. 5. 2014, 18:22




nahlásit